2015. augusztus 17., hétfő

"Bolond a város ma éjjel..."

..."A csapból is jó zene szól"-na persze . Ha ez így lenne, nem szólnék egy szót sem.

Szóval a hőség elmúlt, de lett helyette más: a zivatarok, zuhék. Reggel emiatt nem mertem futni menni. Délután a környéken kocogtam, de elkapott a zuhé félúton. El is tévedtem kicsit, de nem volt vészes. Mire elértem Néném lakását, arra meg elállt... Murphy törvénye most bejött. Időjárás trollkodott egy nagyon nagyot, és este folytatta a "viccelődését"...

Ma délután egy régi, egyetemi baráttal találkoztam, jó volt látni őt is. Pluszban útközben a szobatársammal is összefutottam megint, kicsi a világ :) :).
 Mikor mentünk a metróra, láttuk a csúnya felhőket, de reménykedtünk, hogy még késik fél órát az eső. A Blahára érvén láttam már szakadt az eső. Mentem a Keletibe, hogy veszek pótjegyet a holnapi vonatra (Railjet...) haza, és  reménykedtem, hogy csendesedni fog. Hát, nem. Leültem a BKV jegyirodába, hogy ott van wifi. Gondoltam, várok kicsit. A lépcsőről folyt a víz, ami totál Korea fíling volt. Megkerestem a 24-es villamost. Rengeteg ember volt ott, de a szerelvény nem jött. Vissza a jegyirodába, és később azt is elárasztotta a víz. A Keletiben a jegypénztárak nem üzemeltek, vonatok sem jártak. Az emberek bokáig álltak a vízben. Sokan poénosra vették a figurát, és pózoltak az ideiglenes patakba. Énnekem már elegem lett a vízből... Mentem a metróval a Blahára, hátha a négyeshatos jár. Hát, nem. A Blahán a villany sem égett már. Állítólag pótlóbuszok mentek, de pont akkor nem, mikor én ott voltam. Aztán terveztem, elmegyek a Deákra, onnan talán van busz, de végül kiderült, a hármas metrón is van megálló, ami útba esne nekem, és így szerencsésen hazajutottam. Sok állomás le volt zárva, mivel teljesen elázott, a villamosok, buszok szüneteltek. A metróval hazaértem, de a megálló teljesen sötét volt. Arra már csak csendesedett az eső, de még nem állt el.

 Most sajnáltam nagyon szegény menekülteket, akiknek csak a Keletiben lett volna helye...

A mobillal készült kép felkerült az Indóház Online honlapjára, egyik kedves évfolyamtársam révén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése