2015. július 27., hétfő

New York-i tapasztalatok 1. rész

Próbáltam félkómásan keresni valami vicces videót, de nem találtam :( :(. Kamaszként mindig Amerikába, elsősorban New York-ba akartam menni, és ez megvalósult most. 10 éve, még első évet fejeztem be ELTE-n, alkalmam volt eljutni Párizsba (aztán másodszor doktorandusz koromban is, mikor ugyanerre a konferenciára mentünk). Egyik útikönyvben láttam a Szabadságszoborra emlékeztető objektumot, és nem hittem a szememnek... A kirándulásban volt egy esti hajókirándulás a Szajnán, és amikor megláttam a Szabaságszobor kicsi mását (sajnos képet nem tudtam róla csinálni, mivel akkor még filmes géppel nem mertem). Jót nevettem, és megfogadtam, egyszer eljutok az "eredetihez" is. Akkor leesett, egy francia művész tervezte azt a bizonyos objektumot, onnan szállítoták New York-ba darabokban, ott rakták össze.

Na ennyi bevezetésként. Korán indultam, metróztam ki, első, amit megláttam, az Empire State building volt. Ugyanakkor a viszonylag kora reggeli New York-ban féltem, mivel az utcák teli voltak "miden féle" emberekkel, kicsit gyanús volt. Befizettem egy buszos kirándulásra, hagytam magam meggyőzni, mikor az ügynökök halálra dicsérték a saját kirándulásukat.  Egyébként az idegenvezető jó fej volt, sok érdekes dolgot mondott New York-ról, annak nevezetességeiről.
Tipikus helyi metrómegálló
 Amcsi szokás: Előre csomagolt ételek, úgy, mint Ázsiában...
 Az Empire State Building, és a kora reggeli New York.
 Tipikus nyitott tetejű városnéző busz,
 A város körül nehéz volt jó képeket csinálni

 A könyvesbolt, ahol a Harry Potter-könyvekből rengeteg példányt adtak el.
 A Chinatown helyi kedvence: A Meki... :) :)
 Wall Street Station-ról egy béna kép
A buszút másfél óráig tartott, és körbevitt a város nevezetességein
Felhőkarcolók. 
 Helyi narancssárga taxi
 Bringát is lehetett volna bérelni, sajnos ezt most nem használtam ki :(
 A kirándulás után beszabadultam a helyi Disney boltba. Gyerekkoromban imádtam a Walt Disney rajzfilmeket, ami nem változott annak ellenére sem, hogy felnőttem. Nagyon tetszett a bolt, legszívesebben felvásároltam volna az egészet (más tészta, mint kezdenék ennyi játékkal :) ).


 A szuperhősökkel: Pókember, Amerika kapitánya, és Hulk :). Ezekkel a jelmezes figurákkal lehet fotózkodni :). Megérte, annak ellenére, hogy eléggé lehúzzák az embert, de azért szerettem volna egy ilyen képet :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése