2015. július 12., vasárnap

Monszunos félmaraton

Egy esős vasárnapon mit is csinálhat az ember, azon kívül, hogy házimozizik, miközben egészségtelen rágcsákat töm magába? Hát félmaratont fut :). Csak viccelek, de most én az utóbbi mellett döntöttem :).

Szóval most vasárnap jött meg a monszun, és ez sajnos egybeesett az esedékes félmaratonnal. Futottam már ilyen klassz időben, de most jobban bírtam, persze sokat fejlődtem azóta.

Szóval álmosan indultam a verseny színhelyére, emellett ideges voltam a tegnapi füldugulás miatt, ami nagyon zavart. Kellemetlen volt, sajnos, de a verseny közben sokat javult, szinte teljesen elmúlt. Elfelé az volt a baj, hogy hátszéllel mentünk, és a párás levegő megnehezítette a futást. Meg kellett állnom 9 km-nél "frissíteni", de az sokat segített. Gyorsan elértem a fordulót, ahol szurkoltak a szervezők. A visszafelé-táv rosszabb volt, mivel szembe széllel mentünk, elkezdődött a zuhé. Ráadásul, ha tócsába gázoltunk, a futócipőnk jóval nehezebb lett. 1:53-at futottam, amivel 4. helyezett lettem, de mivel egyik futónk egy másik ember helyett "ugrott be", és bár második lett volna, nem nyerhetett. Így 3. helyre "csúsztam fel", de így is azt mondom, örültem volna a 4. helyezésnek is. Verseny után ettünk kimcsis rizst, meg makgolit is kaptunk.



 A díjkiosztó elég macera volt, elhúzták, amit nem méltányoltam ebben a szakadó esőben... 
Ennek ellenére örültem a klassz túrahátizsáknak, amit az első öt helyezett nyert. A régebbi hátizsákomnál nagyobb, teljes hétvégés kirándulásokra tökéletes lesz. A régi túrazsákom pedig már kezd tönkre menni, kell az utánpótlás, tehát ez tökéletes ajándék volt egy túrázni szerető embernek :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése