2015. június 21., vasárnap

Noinbong, hajnali túra

Elég rosszkedvűen indultam pénteken, és izgultam amiatt, késni fogok. Lekéstem az éppen jövő metrót... Ráadásul hétvégére Szöulba esőt mondtak, emiatt is izgultunk. Szerencsére időben ott voltam, és a busz is késett. Mikor felszálltunk, örömmel üdvözöltem az ismerős arcokat: több olyan figura is jött, akiket nagyon kedvelek :). A buszon keveset aludtam, mivel épphogy jött az álomtündér, mosdószünetre álltunk meg. Aztán nehezen aludtam vissza, és hajnali 3 körül kezdődött az a bizonyos fékezős, idegesítő szakasz, ahol nem lehetett rendesen aludni. Túravezetőnk kiszállt, majd örömmel jelezte, csillagos az ég. Erre feléélnkültem. Gyorsan megettük a cupcake-t és a barackot, és irány a cúcs. A Noinbongra felfelé menet nem nehéz terep, egy óra alatt fel lehet érni. Fél 5 után derengett, mi pedig siettünk, hogy elérjük a napfelkeltét (fél 6 körül).




Végül csak megláttuk, még ha felhős is volt az ég :) :)


Elég sokat időztünk a csúcson, bevártuk a későn érőket, és mentünk le. Hamar elértük az első vízesést. Mivel még nem kezdődött el a monszun, elég kevés víz volt a patakokban.
Néhol megálltunk pihenni.

Itt is voltak amerikai mókusok, akik örömmel vették, ha megosztottuk velük a mogyorónkat :) :). Ez az állat egész közel jött hozzám. Biztos megtanulta, nem kell tőlünk félni, mivel mi nem bántjuk őket :).
A völgy vége felé kínai felirat a kövön :).
Időben lenn voltuk, és megálltunk pihenni, makgolit inni, és vártuk a többi embert. Én pl. elaludtam, mivel pótolni kellett a pihenést. Mikor megérkeztünk, ettünk, és megkóstoltuk a "fallikus piát" :).
A Somgeungang völgy egyik kedvenc túraterepem. Nem nehéz, nyugodt, mégis szép. Amiatt is örülök, mivel mi nem kaptunk esőt, és mint kiderült ismerőseim fb posztjaiból: Szöulban esett az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése