2015. június 24., szerda

Nanta show, amit nem érdemes kihagyni

A Nanta show  Koreában egy nagyon híres színdarab, aki ide látogat, ki ne hagyja :) :). Túravezetőnk úgy gondolta, a sok túra mellé kell néha némi kultúra is (és még a szóvicc is megvolt). Ezt a darabot már majdnem 15 éve játsszák, és még mindig sikere van. 40-100 dolláros jegyárakkal, de mi kifogtunk egy jó kedvezményt. Mondjuk macera volt, mivel két hete vasárnapra elfogytak a jegyek, most kifogtuk szerda estére. Aztán meg a színházba, ahová eredetileg terveztünk menni, elmaradt az előadás a MERS miatt...

 Fura volt azokat a haverokat hétköznapi cuccban látni, akiket általában túracuccban látok. Ők is meglepődtek, mikor engem megláttak virágos nyári ruhában, csinosabb cipőben... hát, megértem :) :). Hét közben  szívesen veszek föl csinosabb nyári ruhát... :).

Arról szól, hogy négy konyhai alkalmazott összeállítja az esküvői menüt, közben rengeteg komikus szituációba is keverednek. Konyhai eszközökön dobolnak. A nevetés garantált, a másfél órás darab végén már fájt az oldalam szinte :) :).
Már az elején, a bevezető jeleneteken nevettünk, amikor bemutatták a darab eredetét, vicces szöveggel. A színészek néha a közönséget is bevonták a játékba.Az elején egy narancsot dobtak valakinek, és szinte már rettegett az ember, hogy a dinnyét és a tököt is közénk hajítják :) :).
Néha embereket vontak be a darabba. Egyik jelenet az volt, hogy a menyasszony és a vőlegény bementek kóstolni. Engem és egy random srácot választottak ki erre a jelentre. Nem álltam meg nevetés nélkül, ahogy mutogatták, mit csináljuk. Főleg, mikor azt játszották, egy legyet akarnak agyoncsapni körülöttünk. Aztán pedig a sráccal egymásba kellett karolni, majd nászindulóra meghajoltunk :). Erről lett is képem, amit a szuvenírboltban átvehettem az előadás után. Fényképezni tilos volt.
Emellett azt a jelenetet is imádtam, mikor egy kacsát akartak lefejezni, és nehezen vállalkoztak rá a szereplők, még gyászszertartást is szerveztek az állatnak, mikor végre rászánták magukat. Aztán volt egy verekedős jelenet, mikor egyik szakács benn ragadt a kukába... Erre is kihívtak egy nőt a közönségből, segítsen kihúzni a színészt. Aztán még egy dumpling főzős jelenethez is kihívtak nézőket.

A vacsora végül elkészült, volt még egy "bulis jelenet", amikor labdákat dobtak közénk. Hatalmas volt az egész show. Ha Koreában élsz, ki ne hagyd, én azt mondom :) :).
Darab utáni fotózkodás... Ezt már szabadott :) :)  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése