2015. június 9., kedd

Még minding a pánik...

A MERS miatt mindig elég nagy a pánik. Metrókocsikat fertőtlenítik, mindenhol folyékony fertőtlenítő szappan adagolót szereltek fel. Tegnap voltam az Olive Yonung-ba (pipereszereket árulnak ott), és ott is folyékony szappanos adagoló ki volt téve. A múlt hétvégi futóverseny elmaradt. Spartan Race is elmaradt, és emiatt tudtam regisztrálni a vasárnapi futóversenyre. Tegnap fájt a torkom, kicsit megijedtem (inkább attól, hogy környezetem azt fogja hinni, én is elkaptam a vírust), de szerintem azt a pénteki lehűlés okozhatta, amikor kicsit tényleg fáztam nyári ruhában. Amúgy nincs semmi bajom, mára jobban éreztem magam, és a torkom sem fáj már.

Követem a híreket. Ha a kórházakból nem szabadul ki a vírus, akkor szerintem kicsi az esély, hogy ebből nagy járvány alakuljon ki. Az is biztató, hogy megszekvenálták a kórokozót, és nem találtak rajta mutációt. Szóval reméljük, megtalálják rá a vakcinát/gyógyszert mielőbb.

Azt hallottam, sokan lemondták az útjukat Koreába a vírus miatt, fölöslegesen. Mindenesetre örülök, hogy nem Emirates-re, Quatar-ra, Ethiad-ra, vagy egyéb, arab országokban történő átszállással történő járatra foglaltam a jegyet (mivel gondolkodtam, Ethiad-nál olcsó jegyek is voltak, csak elég gáz volt az átszállás). Ki tudja, akkor milyen lesz a helyzet, lehet, augusztus végén vissza sem engednének Koreába, vagy épp karanténba zárnának... Viccet félretéve, a biztonság kedvéért tényleg átfoglalnám akkor a jegyem mondjuk Aeroflot-ra, de erre most nincs szükség.... :) :).

Az egyetemen is vannak ilyen táblák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése