2012. október 14., vasárnap

Jinju Lantern Floating Festival

Szóval Jinjuban minden évben, október elején-közepén megrendezik ezt a fesztivált. A Namgang folyó partján, a Jinju-i vár mellett. A lámpásokat állítólag a koreai-japán háborúban használták a katonák. Lámpásokat úsztattak le a folyón, hogy üzenjenek a városiaknak, a családjuknak. Emellett ezek a lámpások arra is jók voltak, hogy eltereljék a japánokat, ha éjszaka át akartak kelni a folyón. Mellesleg a koreai-japán háborúban elhunytakra is a folyón leúsztatott lámpásokkal emlékeznek. Sötétedés után csodálatos volt. Mi is leúsztattuk a magunk lámpását, kívánságainkat ráírva, sétáltunk a várban, illetve megcsodáltuk a különböző lampionokat, amik bemutatják az akkori emberek életét. Nagy élmény volt. Éjjel egyig járkáltunk, mégsem tudtuk végignézni rendesen a teljes fesztivált. Nekem tetszett :)

Voltak mesterséges hidak, amikért fizetni kellett, emellett rengeteg kajás stand árulta hazai illetve a nemzetközi utcai kajákat. A gyros kétszer annyiba került, mint otthon... Én nem nagyon kajáltam, a manduk, amiket délben ettem eltömítettek.Egy csirkesaslikot mindenesetre kivégeztem este felé, de annyi elég volt.

A vár.
Bambuszerdőben is rengeteg lámpás díszelgett :). Ez a boxoló nagyon vicces volt.
Már este... Emberekről és lámpásokról együtt nem lehetett jó folyót csinálni...
 Beee!!!

 Mi is leúsztattuk a lámpásainkat 11 felé... Egy oroszlán száját formázó lampionon keresztül kellett átmenni. Ott meggyújtották a lámpásunkban a gyertyát, és ráhelyezték a folyóra őket. Sajnos elakadtak a kanyarban, de azért szép pillanat és látvány volt, ahogy kívánságaink úsznak a folyón...
Sok ember "kézi tűzijátékot" vett, azt lőtte fel.
 A várban :).
Róka a gingkoán.
Bemutatták a tradícionális játékokat.

Sajnos a kamerám már a hideg miatt gyorsan lemerült. Még mázli, hogy vittem töltőt. Ennek ellenére született pár jó kép :).

Lehetett lámpásokat csinálni, elég olcsón. Kipróbáltuk. Hosszas munka volt, és elég nehéz. Nehezebb volt ezeket a drótokat hajlítani, mint hittem :(. Sajnos nem tudtam befejezni rendesen, és túl nagyra sikeredett. Emiatt inkább otthagytam, felakasztottam a többi közé. De majd jövőre csinálok egy szépet, és megfelelő meretűt, ezt megfogadtam.Tömeg miatt a csajok ajumák módjára (ajumáknál láttam néha ezt a módszert Szöulban) fejen vinntték a félkész lótuszvirágokat :)

Mesterséges híd: A vár és a háború megörökítése. Bevallom, bár biztonságos volt, de mivel sok ember ment át rajta, eléggé lötyögött. Meg is löttyent a gyomromban a kaja.
A folyón is voltak lampionok :).

Hát, kellően elfáradtam, és átfáztam, mivel az idő nagyon lehűlt estére. Szerencsére nem leszek náthás, nem kell aggódni :). Éjjel egyből elaludtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése