2012. április 15., vasárnap

Gyeongju 3 :Mummu király tenger alatti sírja

Reggel korai ébredés volt, gyorsan magamra kaptam egy farmert és két réteg pulcsit. Buszba pattantuk, és irány a tengerpart. Alig egy óra zötykölődés után értük el.
Mint mondtam, Gyeongjuban sok uralkodó sírja van, de ezek közül legérdekesebb Mummu király tenger alatti sírja. Ez a bizonyos Mummu király egyesítette a három birodalmat, ezáltal Koreát. Azt kérte, hogy halála után a tengerbe temessék, hogy sárkányként reinkarnálódjon, és védje a keleti partokat.
 Kedvelt zarándokhely  a koreaiak számára. Sokan kiülnek ide meditálni, étel-és italáldozatot (soju, makgoli) illetve mécseseket raknak a homokba, Az ételáldozat az lehetett tteok, vagy épp gyümölcs, amik odavonzották a sirályokat, és galambokat... Sokan később, napfelkelte után csörgőkkel "zenéltek", amit egyfajta rituális szertartásnak gondoltam.
  
Hihihihihi!!!
 
 A kukacnak áznia is kell: srácok később fürödtek egyet, én megint csak röhögtem. Ez a tengerpart egyébként kedvelt strand nyáron. A tenger tisztának tűnt.
 Tíz perces buszozás után megtekintettünk egy buddhista szentély maradványait, amiből már csak a "pagodák" maradtak. Állítólag ezt a szentélyt az a bizonyos Mummu király hozta létre.(Gameunsa)
Végezetül egy víztározót néztünk meg...
Ezek után irány vissza a szállásra, ahol reggeliztünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése