2013. december 10., kedd

Hó!!!


Azt hiszem, végérvényesen itt a tél :). Ma éjjel leesett a hó. Nagyon jó volt futni most :).





Már kipihentebb vagyok, hétfőn-kedden korán lefeküdtem, és aludtam rendesen. Sajnos, van mit kiheverni, hiszen elég stresszes félév volt... Még mindig bennem van az a bizonyos szorongás. Szomorú vagyok kicsit. Közeleg a karácsony, és kijött rajtam  a honvágy. Még mindig "utálom a karácsonyt"... Jelenleg utazni szeretnék egy kicsit. Annyi helyre el szeretnék menni... Néha irigylem az angoltanár ismerőseimet, akik mesélik, hogy Thaiföldre/Malajziába vagy egyéb helyekre mennek télen. Nekem ez eddig nem adatott meg. Tudom, végre teljesítettem/tejesíteni fogok egy célt, ami kitűztem magam elé, és eljutottam/eljutok oda, ahová legvadabb álmomban sem hittem, hogy sikerülni fog. Tudom, most utálnak azok, akik kamaszként kiröhögtek, hogy "úgysem fog sikerülni"... Viszont itt elég sok "motiváló" mentalitású emberrel találkoztam. Egyik ismerősöm (angol anyanyelvű) mondta, hogy ő képtelen lenne erre, hogy egy másik nyelven végezze tanulmányait, mivel tudja, hogy én nem vagyok natív angol. Sosem voltam olyan ember, aki egykönnyen feladja a dolgokat. Tudom, ezerszer elmondtam, kicsit önmagam "rugdosása" végett is :) :). Talán, mivel otthon is ösztönöztek, ha valami nem sikerült, hogy "próbáld meg újra, menni fog ez neked"... A sport, tudom, más kategória, azért kezdtem, mert nem akartam túlsúlyos, csúfolható ember lenne. Ahhoz meg nem voltam elég erős, hogy fölvegyem a "pléhpofát" a "bully" (csúfolás, bántalmazás) jelenség esetén.

Most olvastam, hogy Kínában egy pasas öngyilkos lett. Barátnőjével voltak plázázni, és már öt órája vásároltak. Az ürge haza akart menni, de a csaj még be akart menni pár üzletbe. Erre szóváltás történt (a barátnő leönzőzte a pasiját) köztük, a pasas pedig leugrott az áruház hetedik emeletének teraszáról... Hát, gáz. Erre csak ennyit tudok mondani. Egyrészt, a csaj sem normális, hogy a plázázó körútra viszi az aktuális pasiját. Másrészt pedig, a karácsonyi bevásárlás-stressz... Jézus is megmondta: "Tanítottam nektek olyant, hogy születésnapomon vásároljátok szét az agyatokat?"

Amúgy nem is gáz, ha az embernek van otthon egy hatalmas adag házikimcsije, amit még a múlt heti kiránduláson csinált... Szívesen megeszem önmagában is, de hogy mielőbb elfogyjon, kitaláltam egyfajta "mindent bele" cuccot, kimcsivel, sajttal és tojással... Nem annyira rossz, mint ahogy a fényképen kinéz!!! Épp ellenkezőleg :).
 Amúgy meg kiírták a Seoul International Marathont!! Mindenképp meg akarom csinálni :).

2 megjegyzés:

  1. Hogy szaporáz a k utyus! :D
    Szívből gratulálok a phd-hoz! Csak így tovább! :))))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Februártól lesz hivatalos a dolog. Még kicsit maradok kinn utána :) :). Ezt a jindo szerű ebet mindig ott látom a kolesz körül (néha egy másik ugyanilyent is). Sosem engedi, hogy megsimogassam, pedig nem harapok :).

    VálaszTörlés