2012. augusztus 2., csütörtök

Utolsó napok: Pakolás, Mad for Garilc, Banpo- híd

Ezt a tradícionális táncot tegnap Connie mutatta nekem a smart-phone kütyüjén, mikor gyönyörű legyezőket vettem Jamsil-on, tradícionális koreai motívumokkal, és hangul kaligráfiával. Szép tánc, eddig azt hittem, kínai, de most már látom, Koreában is ismert.

 Szóval tegnap este Connie-val a Mad for Garlic nevű olasz kajáldában ettünk. Tudtam erről a helyről, de mivel alapjában véve szeretem az ázsiai kaját, jelenleg nincs elvonási tünetem (vicces, télen néha előjött, mostanság kevésbé), nem mozgatta meg a fantáziámat. Ő viszont ajánlotta  a helyet. Macera volt kicsit a megtalálása, de meglett. Pár percet kellett várnunk, és mindjárt a helyünkre vezettek. Connie ajánlott két dolgot, amik neki ízlettek, én hittem neki :).
Jó volt dumálni, Csak az zavart angyon, hogy mellettünk egy család ült, és az egyik kissrác rajzfilmet nézett a szülei iPad-ján, vagy mi a túróján, és tök hangosra volt állítva a masina. Azt hittem, megcsapom. (Imi múlt héten a ruhában pancsizó gyerekek estén jegyezte meg: "Nooormális?". Én meg ezen akadtam kicsit ki, hiszen Európában, egy hasonló helyen ez nem tolerálható.)

A Mad for Garlic kajáiban (a kajálda neve is mutatja, "garlic"-fokhagyma) nem spórolnak a fokhagymával. A fokhagyma nagyon népszerű fűszer Koreában is (fujj, de büdösek tudnak lenni az emberek, ha nem mosnak legalább fogat kétszer). Az egyik egy pizza, rákkal, "aszalt" fokhagymával, valami tejfölfélével, sajttal, elég vékonytésztájú. A másik spagetti, amiben csirke, gomba van, és jó sok fokhagyma. Kicsit csípős. Mindkettő nagyon finom volt.  Majd otthon meggyőzöm Anyut, próbáljuk meg a fokhagymát is aszalni, otthon úgyis van aszalógépünk... Köszönet Connie-nek a meghívást!!! :)
Vigyorgok, mint pék kutyája  a meleg zsömlére (ahogy otthon mondani szokás).
De nyuszifület nem mutatok, azért sem! Connie viszont igen :).
 Hazafelé vettem pár kekszet, tteok-ot. Emellett egy nagy adag szárított algalapot, mivel nemcsak én szeretem ezt. Tavaly is vittem kérésre, és kell az utánpótlás. Ma reggel nagyban zanzásítottam. Szobatársam szerintem kiröhögött (utálja egyébként a szárított algát). Nem tehetek róla, sok helyet foglal, a csomagom kapacitása pedig véges! Nagyon könnyű maga a préselt alga, de egy nagy adagban  16-18 darab kis doboz van. Könnyen össze lehet őket nyomni, "zanzásítani". Szóval már majdnem készen vagyok, a törékeny dolgokat próbáltam "tőrésbiztosan" elhelyezni, ami remélem, sikerült. Remélem, a nagy esernyő nem fog eltörni!!!! :)
Ma este lehet, elmegyek a Banpo-hídhoz Gabrielékkel. Ha végzek időben a dolgaimmal, akkor 100%, mivel szép! :)
Későbbi módosítás: Szóval elmentünk. Szép volt, mégha sokat is vártunk a "Híd-Show"-ra. A Banpo -híd a Han -folyó híres hídja, ahol bizonyos időközönként vizet spriccelnek le, szökőkút-szerűen. Fényjátékkal és zenével, este tényleg egy kellemes élmény.
Guszta cupcake-k. 
 Lekaptam a szekszi, "V"-kivágásos rózsaszín férfipólót a metró-aluljáróban. Vicces, hogy Koreában viselnek a férfiak rózsaszínt. Itt a lila-rózsaszín természetes, talán a hanbokra vezető vissza, ami szintén egy színes viselet.
Útközben. Cuki kis útjelző a járdán.
 A híd, mielőtt a vízesés kezdődik. Rengeteget vártunk rá, de legalább ökörködtünk egy nagyot. Ez nagyon hiányzik itt, Koreában. Hogy mi, magyarok megértünk olyan poénokat, amiket más nem, és ezen jókat röhögünk...
 Sajnos a kamera nem tudja visszaadni, pedig szép látvány volt...

 Talán a legjobb kép a híd-show ról. Érdekes, kellemes színfoltja Szöulnak :)
Kellemes este volt, sokan kiültek a Han-folyó partjára, csak lazítani, pihenni, sétálni, dumálni, vagy csak gyönyörködni a Holdba. Gabrielék szerint még éjjel háromkor is van a vízparton mozgás.
Szóval mosolyogva, szép emlékekkel gazdagodva igyekszem hazamenni, eddig sikerült is. Mosolyogva akarok visszajönni, mint mondtam. És be szeretném fejezni a sulit, legkésőbb jövő nyárra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése