2012. augusztus 21., kedd

Agymenés még hazulról

Vasárnap repülök... Beletelik egy év, mire újra jöhetek. De nem bánom. Kicsit már hiányzik a pörgés... Tuti, hogy lesz honvágyam az elkövetkező egy év alatt, azt sajnos nem lehet elkerülni. Jó lenne egy "féreglyuk", amit ilyenkor használhatnék. De sajnos az élet nem sci-fi. Internet mindenesetre sokat segít.

Hogy miért nem utazom télen, ennek több oka is van:
-Éghajlat a fő indok. A telet jobban bírom, mint a nyarat. Ha már választanom kell, inkább próbálom elkerülni a nyári fülledt idő egy részét. A hideg, havas koreai teleken inkább jól érzem magam, bár ha rossz a fűtés a laborban, akkor nincs épp az egekben a közérzetem.

-Emellett télen nagyobb esély, hogy elakadnak a repülők. Európa   felett. Repültem már februárban, akkor szerencsém volt, de hallottam már rémhíreket, mikor járatokat töröltek a hóviharok miatt. Ha nem muszáj, nem szívesen ülök télen repülőre emiatt sem.

- Suli, meló szempontjából is jobb a nyári hazaút. 2010 augusztusában úgy terveztem (félévente akartam eredetileg), februárban is hazamegyek, de lebeszéltek róla. Hamar beláttam, jobb így.

-Évente két hazautat nem bírnék fizikailag, mivel az utazás önmagában nézve fárasztó. Mellette a 7-8 óra ugrálás előre-vissza engem mindig kimerített, próbáltam ellene tenni, de nekem idő kell, hogy átálljak az ázsiai időre, majd visszaálljak az európai időre. Egyesek szerint túl "rendszeres" a napirendem (nem röhögni!).

Bár a tél mellett szólna, hogy télen van a karácsony, a szülinapom, ünnepek alatt mindig honvágyam szokott lenni, de ezt "ki lehet bírni". Viszont már most nagyon várom a koreai őszt. Igyekszem sokat túrázni, utazgatni, amikor csak belefér, mellette a dolgomat is rendesen csinálni! :).  .


2 megjegyzés:

  1. azért ha meglesz a féreglyuk azonnal szólj nekem pls..ÉN IS AKAROM HASZNÁLNI :D

    VálaszTörlés
  2. Valakinek már föl kellene találnia :).

    VálaszTörlés