2015. május 21., csütörtök

Agymenés... avagy "Amerika láz?"

Szóval az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált: megyek Amerikába, ráadásul azt a bizonyos cikkünket is elfogadták (kedden derült ki), ami nagy megkönnyebbülés.  Amerikai utamat is intézem, szállást foglaltam DC-be és New York-ba is, vonatjegyet a két város között. 3 és fél óra vonatút az Amtrak vonatokkal, a Northeast Regional járataira. DC-ben inkább a kényelem volt a cél. A College Park mellett foglaltam szállást, ami biztonságosnak tűnik, egyetemi környezet miatt, emellett az amerikai árakhoz képest baráti pénzért, ahonnan közvetlen metrójárat van a konferencia helyszínére. A konferencia jó lesz, azaz remélem. Tavaly jó volt, bár egyedül tuti fura lesz.

Azért remélem, készíthetek pár klassz képet DC-ben...
 ...és NYC-ben is :)
 
Az a bizonyos Amtrak
Aztán döntöttem, megyek New York-ba, ha már az East Coast-ra megyek, azt nem hagyom ki.  NYC-ben inkább az volt a fő szempont, hogy viszonylag könnyen elérhető legyen a Penn Station a szálláshoz, és a Central Park mellett foglaltam szállást. Annak örülök, hogy NYC-ben a metró 24 órában üzemel. (Szöulban sem tiltakoznék, ha bevezetnék ezt :) ). Izgulok, hogy minden rendben menjen, a vonatjegyemet is átfoglaltam egy órával korábbira, de lehet, hogy átfoglalom még korábbira. Most reggel 8kor indulnék vissza DC-be, de lehet, hogy inkább átrakom a reggel 7-kor induló járatra, hogy ne kelljen annyira izgulni a DC-be való visszaérés miatt. Árban megegyezik... Próbálok tájékozódni, ismerkedni a dolgokkal, de élesben tuti sokkal nehezebb lesz, mint ahogy a hálózatról tájékozódni. Nyugtatom magam, hogy nem lesz semmi baj. Azt olvastam valahol, hogy a félelem vonzza a félelem tárgyát, de azért óvatos leszek. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem Nyugat-Európa (bár egyik srácot a laborból pont Párizsban támadták meg 2011-beb) meg nem Szöul, hanem totál más világ. De azért próbálok bizakodni.

Vicces, gyerekként Amerika nagy álmom volt, hogy az ígéret földje, meg mittudomén micsoda. Az amerikai filmek és rocksztárok miatt, nem gondolkodtam másképp, mint a legtöbb kamasz. Most már sokkal realistább vagyok. Természetesen örülök, hogy végre sikerül eljutnom oda is, bár jobban örülnék, ha a nyugati parton lenne a konferencia, mivel oda kevesebb utazással el lehetne jutni. A másik, amit sajnálok, hogy Miami-ban szállok át, és jó lenne ott körülnézni, de szerintem esélytelen lesz. Amúgy is éjszakázni fogok csak ott, tehát nem érdemes. Még ESTA-t kell intéznem, és biztosítást is kell kötni, de azt is meg fogom csinálni. Ne haragudjatok, tényleg izgatott vagyok az egész utazás miatt... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése