2014. május 14., szerda

Ginzenges csirkeleves, avagy a samgyetang

Egy szemináriumra kellett/kell mennünk, amit Szöulban, a COEX-ban tartanak. A COEX egy bevásárlóközpont, közel Gangnam-hoz. A híres Bonguensa nevű buddhista szentéllyel szemben helyezkedik el. Mivel volt időnk, elmentünk kajálni. Egy samgyetang-étteremben kötöttünk ki.
A samgyetang egyfajta koreai ginzenges csirkeleves, nagyon népszerű, tradicionális koreai kaja. Sokak szerint jó télen, a hideg ellen, míg mások a nyári meleg esetén is javasolják fogyasztását. Egy egész fiatal pipit (kis méretű) főznek meg, amit rizzsel töltenek meg. Emellett tesznek bele ginzeng-gyökeret, gesztenyét, jujubát (kínai datolyát), gingko-magot és fokhagymát. Adnak hozzá külön kistányért, ahol a csontokról kell leszedni a húst. A húst ezután sóba-borsba kell mártani. A csirke belsejét könnyen szét lehet feszíteni, és ki kell enni belőle a rizst. Nekem nagyon ízlett, ha úgy adódik, szívesen eszem :).
Ginzenges ital...
Osztálytársnőm bolondozik :)
Pipi a levesben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése