2012. december 22., szombat

Taebaksan -előkarácsony, csáknorrisz, zúzmara, és nadrágfék!

Elég rosszul aludtam péntek este, oka az lehetett, hogy  viszonylag későn ettem (zh-javítás este 8 előtt, rendeltünk némi gyorskaját)... Hajnali öt körül fogtam a futócipőm, és leszaladtam a szokásos reggeli távomat. Ilyenkor, ha nem tudok aludni, a futás sokat segít, hogy életképes legyek. Kívánja  a szervezetem, szinte minden körülmények között... Én ilyen vagyok.

 Felhős, ködös időben indultam útnak, de már a metrón is összefutottam ismerősökkel, akiknek nagyon megörültem. A buszon is sok rég nem látott haver vigyorgott rám (én meg vissza rájuk :) ). Az buszút képtelenül hosszú volt (koreai buszokról meséltem, gyakran előbb megkerülik a Földet, mielőtt célba érnek). Nem voltam egyedül a kialvatlanságot illetően, így útközben próbáltuk pótolni a pihenést, mindenféle hülye pózban.

Majd végre megérkeztünk, irány a túraterep! Komolyan mondom, azt az örömöt, amikor beértünk a havas erdőbe, nem lehetett leírni. Útközben: CC: "Eva, találd ki ki mentette meg a világot!" ÉN: "Chuck Norris?" Ő:"Nem". Én: "CC?". Ő: "Eltaláltad!"
 Mr. Kim csal: Húzatja magát a csajokkal, föl a hegyre! :) FAIL, nagyon is FAIL.
Nem volt húzós terep, hólánccal -egyesek szerint hólánc nélkül -sikerrel lehetett teljesíteni (lefelé már kellett).  Később kajáltunk, akkor kezdtem el igazán érezni, hogy nagyon hideg van... De hamarosan indultunk fölfelé, és elmúlt a fázás. Közben folyamatosan fotózkodtunk, ökörködtünk. A gerincre felérve megcsodáltunk a gyönyörű fákat-rengeteg különös példányt láttunk!

 A hegycsúcs? Az leírhatatlanul gyönyörű volt! :) Hihetetlen, a köd, a dér, a felhők és a hó összjátéka mennyire fenomenális látványt tud eredményezni! :) Taebaksan, Manisanhoz hasonlóan "szent hegy", azaz  misztikus hegy. Volt olyan, hogy fotóztak minket, és mondták: "Egy, kettő, három, Ganghwa-do" (Manisanra, a sámánista szentélyekre utalván)
 Persze az ugrás itt sem maradt el! :)
 Ezt Chuck Norris megirigyelné.... hehehehe :)
Csoportkép a felhők előtt! :)Elég gáz, nehéz fotózni. Vagy az emberek sötétek, vagy a felhők nem látszanak...
 A zúzmarás fák! AMAZING!!! :)
 A felhők! :)
 Hegycsúcs: Ez már ezerszer elsütöttem: a hülyeség az megy!!!!!!
 Egy cuki buddhista szentély elérése után indultunk lefelé! Nekem ez tényleg tetszett, pedig elég kicsi volt, meg egyszerű.
A lefelé menet néha kicsit seggen csúszva, zacsikon szánkózva ment... Tudom, egyesek erre mondanák: "Nooormális?". Igenis normális! :) Tél van, a legszebb évszak! :) Gyerekként én is csúsztam szalmazsákon! :) Lett pár "kompromittáló" fotó a szánkózásról, de ide csak a (relative) normálisakat mertem föltenni :).
 A hófesztivál helyszínén értünk le, ahol a már javában folytak az előkészületek, a hószobrok gyártása. Januárban lesz, ha valaki ilyenkor jár Koreában, nagyon ajánlom, mert szép! Buszba ültünk, irány a kajálda. Már ott elkezdődött a buli, ami később a buszon, a norebanggal folytatódott.
Hű, ronggyá énekeltem a torkomat hazafelé... Hihetetlen jó volt! :) ..
 Ezt hiányoltam nagyon, ezt a buszon való bulizást, éneklést, ökörködést. A régi CIK (Climbing in Korea) túrák hangulatát. Most visszajött ez az érzés, és iszonyat jó volt! Tulajdonképpen ez a nap egy előkarácsony volt, ami elterelte a figyelmemet a honvágyról. Sajnos írásban nem tudom visszaadni azt a hangulatot, érzést, amit ez a nap váltott ki belőlem. De mindegy, örülök, hogy elmentem! :)

3 megjegyzés:

  1. Szia Evi nem reg erkesztem Seoulba es teged ajanlottak.szuksegem lenne egy kis segitsegre.ez a baratom emailje esetleg ha facebookon fel tudnank venni a kapcsolatot nagyon örülnek.pa :)

    VálaszTörlés
  2. Hello, Adj egy email címet, és majd írok Neked! Facebookon Eva Bagyinszky néven kereshetsz. Ha kérdésed van, írj nyugodtan! Mi célból vagy kinn, meló, tnaulás vagy csak szimpla turistáskodás? :) Esetleg megtudhatom, kik ajánlottak engem? Van sejtésem :).

    VálaszTörlés
  3. Hat a facebookon sajnos nem talallak ez az emailem: wikky15@azet.sk dolgozni jöttem 2 honapra :) Daniella Harkai ajanlott :D

    VálaszTörlés