2016. február 28., vasárnap

Utolsó nap, és hazaút

Kinéztük a helytörténeti múzeumot (Ayala múzeum), elsétáltunk oda. Ez Manila rendezettebb része. Maga a város nem tetszett, nekünk túl zsúfolt volt.

A múzeumban bemutatták az aranyművesség történetét, és megcsodálhattuk az arany dísztárgyakat. Emellett a volt valami helyi művész kiállítása (nem tetszett), illetve fotókiállítás (több érdekes-híres képet tekinthettünk meg). Emellett makettekkel bemutatták a helyi történelmet az őstörténettől a sapnyol és amerikai megszállásig és felszabadításig.

Múzeum után ittunk egy kis frissen facsart narancs-és mangólevet, és beszédbe elegyedtünk egy amcsi üzletemberrel. Később mentünk vissza a szállásra, megettük a maradék gyümölcsöt, majd kijelentkeztünk. A reptéren a check-in gyorsan ment, vettem magamnak egy klassz felsőt (nyári ruhát?), de az indulás macera volt: A gép legalább 45 percet vesztegelt a kifutópályán felszállás előtt. Nyugis utunk volt haza, vicces volt újra a nyárból a télbe menni: Ugyanis leesett  a hó megint. Ennek ellenére várom már a tavaszt és a tavaszi virágokat-túrákat :) :).

Az utazás nagyon jól sikerült, élveztem. Szeretnék még elmenni pár ázsiai országba, Thaiföldre meg Kínába, esetleg Vietnámba  mindenképp. Óriási és felejthetetlen élmény volt az utazás. Ennek ellenére, ha utazunk, akkor száraz évszakban megyünk, amikor nincsenek tájfunok :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése