2016. február 28., vasárnap

Taal volcano, kis csalódás

Reggeli után jött a szervező, és vitt minket a Taal Volcano-hoz. Két óra alatt kinn voltunk, végig esett az eső, de mire megérkeztünk, elállt. A Taal Volcano állítólag aktív vulkán, két nagy kitörése volt 1911-ben (sok áldozatot követelt), meg a 60-as években is. A vulkán egy nagy tó közepén lévő szigeten helyezkedik el, és a kráterében is van egy kisebb tó (kis szigettel).
Mikor megérkeztünk, gyorsan csónakba szálltunk, és vittek minket a szigetre. Egy fóliát adtak, hogy terítsük magunk elé: A hullámok erősek voltak, kicsit féltem, de élveztem az utat.

A szigetere megérkezvén sok lovat láttunk: lóháton is fel lehetett menni a kráterhez, de mi, edzett európai emberek gyalog mentünk.

Ez egy kialudt vulkáni kráter
Kicsit csalódtunk, mivel ezt hittük, körbesétálhatjuk a krátert, és elmehetünk a másik kráterhez, ami a 60-as években volt a kitörési pont, azaz kicsit többet túrázhatunk.
Ez a tó az 1911-es kitörés helye.

Néhol gőz tört elő, kicsit olyan szag volt, mintha tojások főnének :)


Hamarosan vittek minket vissza. A tó még jobban hullámzott, ronggyá áztunk, mire megérkeztünk. Eleinte nagyon féltem, de tudtam, a csónak nem borulhat fel.

Ebéd után megálltunk gyümölcsöt kóstolni, többek közt jackfruit-ot (jákafa gyümölcse), nagyon finom volt, de vettünk más érdekes, eddig számunkra ismeretlen gyümölcsöt is.

Alapjában véve kicsit csalódás volt ez a kirándulás: Ugyanis azt hittük, többet túrázhatunk. Viszont este találtunk egy rendes arab-török-indiai (?) fúziós kajáldát, ahol nagyon finomat ettünk :) :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése