2012. február 26., vasárnap

Nem tudom...

...mi történt az immunrendszeremmel. Már ősz óta harmadszorra kaptam el ezt a hülye náthát. Hálisten, lázam nincs, enni-futni tudok. Csak teli van az orrom, fáj a fejem emiatt, és a torkom is érzem kicsit. Mintha fáradékonyabb lennék a kelleténél. Közérzetem megint a bányászvarangy segge alatt. Nem értem, miért gyengültem le ennyire. Hiszen naponta sportolok, sokat vagyok szabad levegőn, igyekszem rendszeresen fogyasztani a zöldséget-gyümölcsöt. Holnap prezim, arra igyekszem az emberi formámat hozni.. Időbe hazamegyek majd, hajat mosok, ágya bújok... Remélem, minden rendben lesz :)

Este, a koliban: Már jobban érzem magam, hajmosás után. A meleg víz mintha kitisztította volna kicsit a légjáratokat. Bár hallottam arról a bizonyos inhalációról, mint gyógymódról, mikor meleg, sós víz (vagy gyógynövény-kivonat) gőzét lélegzi be az ember. Ez a fajta meleg pára segített. Vettem C vitamint, és ginzeget is naponta iszom. Tudom, kéne egy-két napos ágynyugalom, de ahogy magamat ismerem, nem hiszem, hogy összejön. Este még nagy nehezen lemondtam a futásról, de holnap reggel tuti cipőbe fogok pattanni. Holnap tessék nekem szurkolni!!!!! XD

4 megjegyzés:

  1. Jobbulást!
    Nem lehet, hogy van valamilyen gócod? Fogaid rendben vannak? Ha lehet nézesd meg. :)
    Kellemes új félévet! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!!! Fogammal nincs semmi baj, de a gócot nem értem. Szerintem az a baj, hogy enyhébb idő volt ezen a télen, és a bacik jobban tudtak terjedni, mint a téli hidegben. :S.

    VálaszTörlés
  3. Szia! A góc az, amikor a szervezetben valahol van egy rejtett gyulladás, ami tünetmentes, de a kórokozók jelenléte miatt az immunrendszer gyengébb, illetve más megbetegedéseket produkál. Ilyen góc legtöbbször a fogakban (foggyökérnél, nem látszik, nem érezhető), mandulában, illetve arcüregben szokott lenni. Ha sokszor beteg valaki, és sem az életmódja, sem az egészségi állapota nem indokolja, akkor lehet, hogy ilyen rejtett gyulladás van a háttérben. Vagy csak egy kis szeretgetés-kapcsolat elem hiányzik. Amit az utóbbi írásaidból kiolvastam. El tudom képzelni, hogy milyen nehéz, más kultúrában élni, egyedül. De tarts ki! Olyan jól csinálod (ahogy olvasom) és megérdemled, hogy ezekre az éveidre majd boldogan emlékezz. Keress olyan kézzelfogható emberi kapcsolatokat, amibe belefér a baráti ölelés, a közelség, fizikai és érzelmi értelemben. Az segíteni fog. Európai neveltetésű ember számára a tartós emberi kapcsolat hiánya immunrendszer gyengítő. (Bár lehet, hogy nem csak európaiaknak.) Sok örömet, és sok tavaszi napsütést!

    VálaszTörlés
  4. Manduláimat iskolás korom előtt kivették, szóval az nem okozhat dolgot. Nem tudom, mondasz ezzel valamit. Naqgyon hiányoznak az otthoniak. Már hét hónapja nem voltam otthon, és ez az évente egyszer való hazajárás kevés. Itt is vannak ismerősök, ennek ellenére, akikkal hétvégente ki tudok mozdulni. Vannak olyan emberek is környezetemben, akiknél érzem, kedvelnek. Csak néha a honvágy, de ezt sok ember érzi, pont tegnap beszéltem egyik indiai osztálytársnőmmel, ő is ezt mondtam :).

    VálaszTörlés