2016. július 17., vasárnap

Sokcho szentföld lett, avagy a helyi Pokemon fanok zarándokhelye :)

Nem szoktam játékprogramokat játszani, de azt tudom, hogy múlt héten megjelent az új Pokemon, ami lázba hozta egész Amerikát, Kanadát, sőt Magyarországon is népszerű lett. Viszont Koreában van vele egy baj: Mivel a játék a Google Maps-t használja, emiatt Koreában nem működik. Ugyanis Dél-Korea még mindig hadban áll formálisan Észak-Koreával, emiatt blokkolja a Google Maps-et, a hadsereg állomásai miatt. Ha a kormány értesítené a Google Maps-et, hogy törölje a hadsereg állomásait, meg egyéb biztonsági állomást, elvileg lehetséges lenne, hogy a játék fusson.
Kb. így:
Viszont, amint a térképen látjuk, Sokcho kiesik ebből a zónából, emiatt azt olvastam, ott rendesen fut a játék. Emiatt rengetegen utaznak Sokcho-ba, a pokemon rajongók közül, hogy tudják használni az új játékot. A legtöbb busz telítve van, a hotelszobákra is megsokszorozódott a foglalások száma. Sok étterem is "beszállt a játékba", és mobiltöltési, WC használati, vagy vízivási lehetőséget biztosít a lelkes játékosoknak. A helyi önkormányzat örül ennek a hírverésnek, mivel megugrik Sokcho idegenforgalma, főleg  a nyárra. Emiatt újabb wifi- pontokat, és mobiltöltő állomásokat terveznek létrehozni. Azon nagyot nevettem: "Sokcho egy aranyos tengerparti kisváros, két órányira Szöul-tól"-ha éjszakai busszal mész. Mivel szombat reggel 3-4 órás az út Sokcho-ba. Főszezonban meg 7-8 órába is beletelik, mire leérsz :) :). El tudom képzeli, hogy lesz ez 10 óra most.... (höhöhö). Szóval Sokcho híres a Seoraksan hegység, és a tengerpartja miatt, most viszont ezen ok miatt is népszerű lesz :).

Viszont, ha Japánban bevezetnék a játékot, elvileg Busan-ban is lehetne játszani. Akkor az Busan idegenforgalma is hasonlóan megsokszorozódna :) :).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése