2015. október 12., hétfő

German village, Oktoberfest

Délben mentünk a német faluba, az Oktoberfest-re. Idén jobb volt, mint tavaly.  Volt mindenféle program, játék, koncert. Kicsit sokan voltak, de azért élveztem.

Elsőként kaptunk kupont, és ettünk sült kolbászt. Persze a sört is megkóstoltuk.

A sör játszott főszerepet a nap folyamán :). Lehetett kóstolni fokhagymás sört, nem is volt annyira rossz, mint ahogy a neve mutatja (fokhagymás sör létezésén otthon nagyon ledöbbentek).

  Csülköt is árultak, mindjárt lefotóztam Apunak, aki mondta is, "ha ezt nem próbálod ki, akkor rossz az ízlésed" (jól nézett ki) :) :). 

"Legnagyobb öröm a söröm"

Játszottak német-osztrák zenéket, ezt élveztük nagyon :)
Boszorkányok, illetve jelmezes szörnyek. Engem kicsit a magyar busókra emlékeztettek.

Osztrák zászlót elhozta  a haverom (tőlem kapta), és egyből feltűnt a szervezőknek, körbehordoztuk a közönségben :) :).
Sörivó verseny, jó volt szurkolni az embereknek, annak ellenére, hogy engem hat ökörrel sem lehetne kényszeríteni, hogy ilyenre benevezzek (ne röhögj, ez igaz).
Eleredt az eső. Két jó haverom, akik egyénileg jöttek, mondták nekem, hogy menjek velük a szállásukra, ott tudunk rendesen "frissíteni", és megvárjuk az eső végét. Eső után köpönyeg, mire kijöttünk, és fölvettük az szellemkosztümöt, majdnem elállt az eső :).

"Gulyás", azaz európai-pörkölt utánzat. Egész jó volt, kicsit csípett.
Hamarosan buli. Nem szeretem a tucctucct, de a szabadtéri bulikat nagyon, és élveztem a dolgot :).

Skót szoknya a menő :) :)
Ma éjjel nem sátoroztam, mivel ismerőseimnél volt szabad hely, és az ő szobájukban aludtam. Hálózsákomat kölcsönadtam barátaimnak, akik azt mondták másnap, megmentettem az életüket :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése