2014. november 5., szerda

Koncert a Seongnam Arts Center-ben

Szerdán egy koncertre mentem. Ugyanis a Magyar Nagykövetség részére felajánlottak pár ingyen jegyet, és egyből jeleztem, szeretnék menni. A Seongnam Arts Center-ben volt a koncert, 10 percnyi vonatozásra tőlem, meg 10 percnyi sétára a metrómegállótól.
Ez a rendezvény is kapcsolatban állt a koreai-magyar diplomáciai kapcsolat 25. évfordulójával. A koncerttermet könnyen megtaláltam, és átvettem a jegyet, az első sorokban ültünk, ahonnan jól lehetett látni mindent.  A Nagykövetség dolgozói közül sok emberrel találkoztam a rendezvény előtt és után is.
A Dankook University diákjai léptek fel, akik nagyon gyönyörű  tradicionális táncokat mutattak be. Sajnos fényképezni nem tudtam, mivel nem szabadott. Mind a jelmezek, mind a jelenetek nagyon-nagyon tetszettek.
Mága Zoltán hegedűművészünk volt a díszvendég, aki nagyon jól játszott. Stílusosan a Liszt Rapszódiájával kezdte, ami Koreában nagyon népszerű zene, sokan ismerik. Az előadás zárásaként is azt játszotta el. Játszott még egy modernebb darabot is. Ezt követték további tánc-és zene bemutatók. az utolsó dobos előadás, mikor koreai lányok játszottak dobokon, különösen jó volt. Szeretem az ázsiai népzenét :).

A zárókép: Mága Zoltán és a Dankook University fiataljai. 
Megérte elmenni, örülök, hogy szakítottam rá időt. Megfogadtam: amikor csak lehet, próbálok eljutni ilyen rendezvényekre (ezt beszéltük a magyar csajokkal hazafelé a metrón). Ugyanis a Magyar Nagykövetség néha kap hasonló jegyeket zenei rendezvényekre, és meghívja a helyi embereket. Érdemes ilyenekre néha ellátogatni :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése