2014. június 2., hétfő

Vacsi a halpiacon

Eddig mindig ki akartam próbálni, milyen lehet egy igazi halpiacon kajálni Mikor visszataxiztunk a szálláshoz (5 percnyire voltunk tőle :)), akkor páran felvetették, ha már itt vagyunk a tengernél, akkor menjünk már el a halpiacra, és együnk halat/tengeri herkentyűt, mivel itt tuti nagyon finom. Nem voltam ellene, épp ellenkezőleg, mivel imádok szinte mindent, ami a "seafood" kategóriába esik. Szöulban is van amúgy egy híres halpiac (Noryangjin fish market), ott még nem jártam. Viszont amiket hallottam, Koreában halpiacon enni egy különleges élmény. A halak, polipok, rákok gyakran akváriumokban/kádakban várnak a sorsukra... Vagy épp szárítják őket. Tudom állatkínzás kicsit... Szóval helyben megsütik/kifőzik/elkészítik a kaját, és vannak beülős részek, ahol kényelmesen meg lehet enni őket. Tengerpart mellett pedig annyiból előnyös, hogy tuti, hogy még aznap/előző éjjel fogták a halakat :). Lényegre térek: pontosan azt kaptuk, amit vártunk, friss tengeri herkentyűt, baráti pénzért :) (azaz nem drágábban, mint máshol).

   Elsőként tengeri csigát kaptunk, szerintem főtt. Illetve tengeri sünt. Mindegyik nagyon ízlett, pedig az utóbbi nem a kedvencem (elég rágós, ízetlen). De itt tökéletes volt :)
 Nyers hal, és egyéb más tengeri herkentyűk: 3 féle szósszal: sima kochujang-szerű édeskés paprika -szósz, wasabi illetve szójapaszta (dendzsang). Erre sem volt panasz :)

 Zöldséges halleves: Csípős leves, elég szálkás hallal készült. De nagyon ízlett :).
 "A hal feje a legfinomabb"-a srácok szerint :)
Száradó halak.
 Ajumma direkt pózolt nekem :).
 A piac... Folyamatosan cserélték a vizet az akváriumokban :).
 Ha már lúd, legyen kövér: A bundázott garnélát is megkóstoltuk, ez is jobb volt, mint Szöulban :).

A sojutól hangos ajusshi-k daloltak, mi pedig tapsoltunk, nevettünk rajtuk :). Jó kis este volt :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése