2016. augusztus 3., szerda

Utolsó napok Torontoban

Nekem nagyon tetszett Toronto. Igaz, a szállás eléggé egyetemi kolesz színvonal volt (tulajdonképpen koleszként funkcionált), mivel nem volt légkondi, éjszakánként megfőttem, de egy nagyon szimpatikus város szerintem. A konferencia helyszínére könnyen elsétáltam. Maga  a konferencia jó volt, sok érdekes, hasznos előadáson vettem részt. Négy poszterem volt a négy poszteres napon. A legjobb az egészben az volt, hogy nem voltam egyedül, úgy, mint tavaly DC-ben.
Kaptam pár hasznos kommentet emberektől.
Mondjuk esténként jó volt levetni a magas sarkú cipőt, a sok járkálás után, és a kicsit "bumszlibb" de kényelmes szandálba bújni :). Tudom, csajos probléma, de akkor is :).

Szóval Totontoban tetszett, hogy nagyváros volt, mégis biztonságos viszonylag. Vasárnap sétáltam haza a welcome reception után, és a Yonge street-en gyalogolván Dundas-nál egyfajta zenés bemutatókat, koncerteket rendeztek, rengeteg fiatallal. Ha nem lettem volna fáradt, biztos élveztem volna egy darabig :) Utcai zenészeket is gyakran láttam, és koldusokat is sajnos. Viszont senki sem bántott azalatt a pár nap alatt, amit itt töltöttem, nem féltem annyira az utcákon, ha később értem haza.

Az viszont tetszett a szállásban, hogy közel volt a kertváros, és a Gerrard Street-en jókat lehetett futni. Részt vettem azon a futóversenyen, amiről már meséltem, de az azt követő napokon elmentem kocogni. Láttam kocogókat, akik rám mosolyogtak :). Totál Korea-hangulatom lett egy pillanatra :). Mókusokat is láttam futás közben :) .
Kertváros, színes faházakkal, a kolesz mellett :)


"Rémálom az Elm utcában?"


 Pizzáztunk is. Ettem falafelt is, ami nagyon hiányzott Koreában.
Falafel, imádom :)


 City hall :)
 A Pokemon Go itt működik, itt lehet zsebszörnyekre vadászni :) :).
 "Hóember" a Convention Center előtt :) :). Ezen annyit nevettünk :).
 "Mindenki egyenlő a törvények alapján"-ezen a  szobron is sokat nevettünk :)
Egyik utolsó este a koreaiakkal elmentünk koreai étterembe. Kicsit furcsa volt koreai kaját enni Kanadában. Ennek ellenére egész jól rekonstruálni tudták a "hazai" dolgokat :). Pajeon, galbi nagyon finom volt. A tofus szójalevesnek volt egy fura mellékíze, de nem volt rossz.
Kanadai sör :)
Kilátás a Convention Center-ből. Mindenki igyekszik Blue Jays meccsre, ami Toronto baseball csapata. Egyik éjjel éjfélkor hangos éljenzést hallottam, mivel nyitott ablaknál aludtam, hogy jussak egy kis friss levegőhöz. Valószínűleg győztek akkor :)
Tetszett az is, hogy bár meleg volt, de sokkal tisztább volt a levegő, mint Ázsiában. Shanghaiban pl. lélegezni nehezen tudtam néha, olyan párás nyomott szmogos volt, itt viszont semmi bajom nem volt :). Utolsó napon már csak egyig voltak előadások, mi meg egyből vonatra szálltunk, és irány a Niagara-vízesés :) :)

 A bizonyos Go train, amivel mentünk Burlington-ig :).
 Emeletes vonat :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése