2016. április 10., vasárnap

Ismét Mózes nyomában

Kedvelem a Jindo-n tartott fesztivált, amit a tenger szétnyílása révén rendeznek. Nagyon jó buli, érdekes élmény a kukás-sárga gumicsizmában átkelni a tengeren, és kicsit Mózesnek érezni magunkat. Tudom, Mózes legendáját csak a keresztény kultúra bejövetele után azonosították ezzel a bulival, eredetileg Bbyeong ajumma legendájához köthető a tenger szétválása.

Pénteken éjjel indultunk, próbáltam aludni. Sikerült is valamennyire,útitársak viszonylag hamar elcsendesedtek. Bár buszon ülve nehéz jól pihenni, de nem lehetetlen. Időben ott voltunk, de sietni kellett.Gyorsan megvettük a gumicsizmát, és hamarosan indultunk a vízbe.


 Volt pár rész, ahol nagyon meg kellett nézni hová lépünk, de most szerencsésebbek voltunk, mint két éve, mivel majdnem átjutottunk :).






 Már közel Modo-hoz, ahol ép földhíd volt. Nem volt épp kellemes ezekben a vékony talpú gumcsizmákban a köveken járni, de azért megérte. Hamarosan jeleztek a zsaruk, hogy forduljunk vissza.
 Találtunk tengeri csillagokat :)

 Modo-hoz közel voltunk már, sajnáltuk, hogy nem sikerült teljesen átjutni. Egyik srác állítólag átment. és az önkéntesek vitték vissza a hajójukon. Mi épphogy megúsztuk a teljes elázást, de a gumicsizmánk teliment vízzel. Ez a kép jól illusztrálja, "nem úsztuk meg szárazon" :). De megvolt az idei év első "tengeri fürdése"  (höhöhöhöhöhö)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése