2015. január 6., kedd

2015

Megkésve is BÚÉK :) :).
 
 Nincs kedvem most számvetést írni, pedig elég jó, pörgős évet zártunk, annak ellenére, hogy a "fehér lovon ülő herceget" még nem volt alkalmam megismerni. Sok jó fej emberrel összebarátkoztam. Sikerült egy fontos dolog, ledoktoráltam, és a munkámat is szeretem. Vicces, 2014-ben kétszer is költöztem, pedig előtte négy évig nem volt erre esélyem. De már önálló lakásom van, amit nagyon szeretek. Emellett boldog vagyok, hogy hiszen eljuthattam pár helyre, ahová szerettem volna, és kipróbálhattam több dolgot, amit már szerettem volna, teljesen önerőből :) :).  Viszont az önbizalmamon még van munkálni való, sajnos. Vannak pillanatok, amikor nem hiszek magamba. Jó lenne büszkének lenni arra, amit eddig elértem, és hinni abban, hogy a továbbiakban is menni fognak a dolgok. Ezt kellene még erősítenem. Azt hiszem, most már tényleg meg kéne tanulnom jógázni :).

Egyik kinti magyar azt írta a koreai magyarok Facebook oldalára: "Kívánom, hogy minél többen munkálkodjanak a Magyarság felemelkedésén itt Koreában is!"-aminek nagyon örültem. Ennek egy oka van: Ott van a sok irodalmi munka a hazaszeretetről (pl. "itt élned, halnod kell"), sokan, főleg a hungaristák, hazaárulónak tartják azokat, akik külföldön próbálnak szerencsét (politikusainkat beleértve). Már ezerszer elmondtam: A hazaszeretet nem azt jelenti, hogy elutasítani mindent, ami külföldi. Külföldről is lehet szeretni a hazát, illetve helyt állni.

Nem tettem fogadalmakat: Rendben, csak olyanokat, amiket tuti teljesíteni fogok: nem szokom rá a dohányzásra, nem fogok berúgni, továbbra sem hagyom abba  a sportot, és sok zöldséget-gyümölcsöt fogok enni :) :). Na és egy valamit: A legközelebbi hajnali túra előtt veszek fejlámpát, a újévi túrán megfogadtam :).

"Nyitok egy konditermet "Fogadalmak"-néven. Az első két hétben kondigépek lesznek ott, majd az év további szakaszában kocsmaként fog működni" -találó, ugye? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése