2016. szeptember 5., hétfő

Seoul Grand park, múzeumok

Már hiányzott kicsit az itteni bringázás, emiatt péntek este felpattantam a zöld (kék?) csőszamárra, és mentem páromhoz, még ha péntek este nem is méltányolják az emberek, ha pár megállót letekerek. Szombat reggel kis fejfájással ébredtem, de azért elmentünk tekerni egyet..
Utazásra készen. Most már legálisan megyünk.
 Giheung-tól mentünk  a Seoul Grand Park-ba, ami az Everline vonalán megy. Az Everline vonat egy sofőr nélküli vonat, ami az Everland nevű vidámparkba megy. Van arrafelé egy élményfürdő is (Caribbean Bay), ebben a melegben jó buli lehetne. Az út nagyrészt bicikliút mellett megy, van néhány necces emelkedő. Én konkrétan kiakadtam, mikor az országúton sosem akart véget érni az a bizonyos hegymenet. Nem voltam ma formában, legalábbis reggel. Mi a Hoam Art Museum-ba mentünk. Elég kis múzeum, ahol Buddha szobrokat meg koreai tradicionális festményeket állítottak ki. Nekem a kertje nagyon tetszett.  




 Ezek után feltoltuk a bringát az emelkedőn, és begurultunk a helyi közlekedési múzeumba. Itt főleg retró autómobilokat állítottak ki. Azért volt vonat is :).
 Nekem tetszettek ezek a járgányok :) :)
 Azaz nemcsak nekem :).
 Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehet bizonyos kocsikkal parkolni, mivel annyi helyet foglaltak, hogy azt még egy kisebb busz is megirigyelhette volna.
Ezek után a jól megérdemelt kaja következett: halas leves. Nem volt annyira csípős, de ezek a kisebb halak nagyon szálkásak voltak. Nekem ízlett :) :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése