2013. szeptember 13., péntek

"Koncertbeszámoló" és zene-szitu

Kint ismételten szakad az eső, és dörög az ég. De holnapra már jó időt mondtak. Ajánlom is, legyen már vége ennek az esős-monszunos időszaknak. Koleszban is nehezebben lehet aludni a fülledt idő miatt. Emellett teli vagyok szúnyogcsípéssel, mivel van 1-2 "áldásos lény" a szobában. Sajnos még mindig bírnak engem ezek a dögök... Csak az a baj, hogy én nem bírom őket...
Ami a tegnapi koncertet illeti: Hét előtt odamentem, mivel ingyen kaja volt (bibimpap). Egész jó volt a zöldséges-csípős, húsmentes rizs :). Szóval kezdődött hét körül, de alig tudták végigénekelni a dalt, leállították őket a szervezők. Nem értem. 20 percig bírtam, majd mentem a koleszba. Élvezhetetlen így számomra ez a dolog. (Emellett a reggeli-délelőtti zuhék miatt vizes volt a fóliával letakart pálya, szandálom is elázott...)Nyolcig ment ez a játszma, néha ováció, néha éljeneztek az emberek. Ezek után elmentem futni. Az utolsó két ismertebb zenekar, az U-KISS és az A-PINK fellépésébe belenéztem. A közönség is őnekik éljenzett leginkább, a székekre felállva fotózta-videózta az énekeseket. Az U-KISS-t gondolom, sokan ismerik akik kicsit is otthon vannak a k-pop világában (ami rám nem jellemző), fiúbanda. Azt hiszem, ők már koncerteztek egyszer a campuson, 2012 május végén-június elején (Girls Generation is fellépett), mivel felismertem 1-2 dalt, csak akkor még nem tudtam a nevüket. Az A-PINK egy lánybanda, ők egész jók voltak. Őket sem ismerem, de ezek szerint sokan szeretik őket mivel őket is visítva fogadták az emberek. Ismételten elnézést kérek, hogy nem ismerem annyira  a k-pop műfaját, és nem tudok ilyenekről részletesen beszámolni. Tudom, szégyen-gyalázat, mondanák a k-pop fanatikusok :). Főleg, ha kimondom a véleményem: A k-pop számomra a 90-es évek fiú-és lánybandáira emlékeztető zenei stílus. Látom már, lelki szemeim előtt lebeg az a bizonyos kép, hogy egy csapat k-pop fanatikus készül meglincselni. Az itteni rap viszont bejön, a rapperek elég jó koncerteket lenyomtak a campuson. Bár a rap sem annyira az én "zeném"... Ami a rockot illeti, amit imádok, itt annyira nem népszerű. Viszont mikor két hete utaztunk haza Odaesanról, és az út vége felé valami zenei csatornát néztünk, ahol rockzenészek léptek fel. Egész jó zenéket játszottak, majd egyszer, ha lesz időm, és kapacitásom, rákeresek a koreai rockbandákra. Egyelőre maradok az Iron Maiden-nél és az amerikai-európai rockbandáknál :). Viszont mint mondtam, ismerek olyan koreai fiatalokat, akik ilyen zenéket szeretnek.


 Ma is voltak programok. Befejeztem a hétfőre tervezett prezimet, és odamentem. A készműves-sátornál produkáltam kicsit magam: Rám bízták, dekoráljam ki ezt a vázát. Hát megtettem!! :) :)

 Azért a többiek is alkottak szépeket...
 Rocker koreai srác elvert.... hehe
 Alkotunk, alkotunk...
 Estefelé énekverseny volt, egy kínai srác nyert, aki trot-ot énekelt. A Nap megy le közben,,,

 Indiai barátaim a fűben :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése