2015. március 22., vasárnap

Busan, Haeungdae és Gwangwali beach

Szóval múlt héten Busan-ban jártunk, a Holi Hai indiai fesztivál miatt. Nagyon jó hétvége volt, de sajnos nehezen oldódtam fel eleinte, mivel az elmúlt időben annyi dolog miatt feszült voltam, hogy frusztráltan indultam el. Út hosszú volt, sokan ittak, hangoskodtak körülöttem, de szerencsére át tudtam ülni egy másik helyre, és a haverom sem haragudott (bár megszekált, hogy elloptam a helyét :) :) ). Reggel hatra érkeztünk meg, mentünk napfelkeltét nézni a tengerpartra, ahol a már rendezték gépekkel a homokot a nyári szezonra. Gyanítom, hogy a tengerpart itt valódi homokos tengerpart...
Csak mivel Busan-ban van a nemzetközi film fesztivál. Nem vagyok nagy filmes, direkt azért nem az októbert választottam, hogy ide jöjjek. A Busan International Film Festival október elején szokott lenni.
A kikötő
A Gwangwali Bridge, a híres híd, nappal.
A Buddha-templom után mentünk a szállásra, ami hát, nem tetszett annyira. Elég lepattant helyen aludtunk, szerintem tuti love motel volt, de ki tudja? :). A mi szintünkön nem voltak ablakok a szobákon, kicsit irigyeltem azokat, akik a tetőtérben, a szellős helyeken aludtak. A mi szobánk konkrétan egy giccses, barok-koppintós módon volt berendezve (höhö). Mások arra panaszkodtak, hogy a fűtés nem működik náluk.
A nap folyamán a többség nem is csinált semmit. Elmentünk egy tengerparti szentélyhez (következő fejezet), és inkább a tengernél játszottunk, labdáztunk, frizbiztünk, vagy épp jógáztunk.
Volt, aki a tengerbe is belemerészkedett, de volt, aki túlságosan féltette az öhm... önmagát a megfázástól :) :)



Nyújtómozdulatok, jóga-izé  a tengernél :)








Homokvár is épült :)

Este elmentünk kajálni, a Gwangwali Beach mellé, egy hamburgerezőbe, ahol nagyon finom hamburgert ettünk. Nem vagyok hamburger-rajongó, de a csirkés szenyó, amit választottam tényleg jó volt. Rendeltünk mellé ilyen csilisbabos-sajtos sült krumplit. Tudom, koleszterin-túltengés meg 100 (?) grammos szívroham-okozó, de egyszer érdemes volt megkóstolni (aztán pedig mind a nyolcan ettünk belőle). Hamar hazamentünk, mivel mindannyian fáradtak voltunk.
A híres híd (Gagnwali bridge) kivilágítva gyönyörű :).

Nem bántam meg, hogy most csak pihenéssel töltöttem a mai napot. Még majd jövök Busan-ba, akkor tényleg szeretnék megnézni pár dolgot, de most nagyon jól esett kicsit lazítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése